Agile Serbia Konferencija – 5 razloga ZA, nijedan protiv

12.04.2016

Još malo je ostalo do Prve Agile konferencije u Srbiji, koja je planirana za 23. april. Prijavite se

Nužnost današnjice u informacionim tehnologijama, kao najbrže rastućoj industriji u svetu i kod nas, predstavljaju inovativnost i brz odgovor na promene, dok se kvalitet, efikasnost i efektivnost podrazumevaju. Kada govorimo o razvoju softvera, imperativ je što brža isporuka proizvoda vrhunskih performansi, koji je prethodno testiran i predstavlja odgovor na postojeće i predviđene zahteve tržišta ili klijenta. S druge strane, sve je više startup projekata i inovativnih ideja pojedinaca koji su na putu da ostvare svoj san koristeći sve postojeće mogućnosti koje pruža moderno doba.

Prateći svetske trendove i istovremeno gajeći inovativnost kao deo kompanijske kulture, domaća firma Puzzle Software, 23. aprila ove godine u Beogradu organizuje 1st Agile Serbia Conference – kao novinu na regionalnom tržištu i priliku za stručno i lično usavršavanje svih pojedinaca uključenih u tehničke ili poslovne aktivnosti projekta koji podrazumeva razvoj softvera ili pokretanje biznisa.

Izdvaja se 5 bitnih razloga zašto da ne propustite Prvu Agile Serbia Konferenciju.

1. Jedinstven događaj, prvi put u regionu.

1st Agile Serbia Conference, kao završnica aprilskog Agile Month-a u Srbiji, predstavlja jedinstven događaj u ovom delu Evrope, podržan od strane Scrum Alliance, najveće svetske organizacije i začetnika Scrum-a u svetu. Stoga, svi učesnici koji sakupljaju SEU poene imaju priliku da napreduju do 8 poena ka svojoj CSP sertifikaciji.

2. Teme su AGILE i STARTUP – dve „goruće“ teme u svetu razvoja softvera

Teme Konferencije su birane na osnovu aktuelnih trendova na svetskom tržištu. Agilni pristup, kao poslednji stepen evolucije metodologija razvoja softvera, daje najbolje poslovne rezultate istovremeno doprinoseći zadovoljstvu i motivisanosti zaposlenih. Uviđajući ove benefite, domaće kompanije shvataju da agilnost znači konkurentnost na globalnom tržištu.

U svetlu inovativnosti i startup projekata, Srbija je prepoznata kao značajan potencijal inovativnih ideja od strane mnogih svetskih fondova i investitora. Na Prvoj Agile Serbia Konferenciji imate priliku da saznate kako pokrenuti startup, te od početka biti agilan, kako dobiti investiciju i zaraditi milione, kao i kako iskoristiti prilike koje donosi moderno digitalno doba.

3. Vrhunski svetski i domaći stručnjaci, većina prvi put u Srbiji

Kao jedinstven događaj u regionu, Prva Agile Serbia Konferencija dovodi u Srbiju zvučna imena sa svetske „Agile“ scene, kao i značajne investitore u startup projekte. Za vas, 23. aprila u Beogradu, govore Jurgen Appelo (#1 govornik u Evropi, #6 u svetu na temu Agile), Ran Nyman (u svetu poznat Large Scale Scrum ekspert), Branislav Vujović (Angel investitor, osnivač i predsednik najbrže rastuće IT kompanije u Evropi), Petri Heiramo (Agile Coach i Sertifikovani Scrum Trener, njegove kurseve pohađalo je hiljade ljudi širom sveta), Maaret Pyhäjärvi i Llewellyn Falco (poznati govornici u Evropi na IT konferencijama), predstavnici investicionog fonda SC Ventures i ostali na programu Prve Agile Serbia Konferencije.

4. Program Konferencije čine 3 scene prilagođene svim predstavnicima IT zajednice

Bilo da ste menadžer, vođa projekta/tima, programer, tester, biznis analitičar, pokretač startup projekta ili na bilo koji način uključeni u razvoj softvera, sigurno ćete pronaći više zanimljivih sesija na jednoj od tri scene Prve Agile Serbia Konferencije. Zavisno kojoj sceni prisustvujete, imate priliku da slušate svetske i domaće eksperte, diskutujete sa njima i kolegama, ili direktno učestvujete u radionicama posvećenim agilnom razvoju softvera.

5. Prilika za networking sa predstavnicima IT, biznis i startup zajednice

Na Prvoj Agile Serbia Konferenciji očekivano je preko 300 predstavnika IT, biznis i startup zajednice Srbije i regiona. Osim što imate priliku za sticanje novih poslovnih kontakata i razmenu iskustva kada je agilan pristup razvoju softvera u pitanju, na dohvat ruke su vam i investitori.

Kada već imate priliku u Srbiji da pratite svetske trendove, ne propustite je. Broj mesta na Agile Serbia konferenciji je ograničen, stoga ne oklevajte sa prijavama. Period ranih prijava traje još nekoliko dana.

Osim Scrum Alliance, mnoge organizacije u Srbije su takođe prepoznale značaj Prve Agile Serbia Konferencije i u svom domenu poslovanja podržale događaj. Među njima, ističe se kompanija Humanity, kao zlatni sponzor ovogodišnje Konferencije.

Više informacija na www.agile-serbia.rs/agile-conference-april-2016 . Vidimo se 23. aprila!

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice